StartJaarprogrammaKomende activiteitenTerugblikWie zijn we?Foto's activiteitenLid wordenLinksIn de kijker

In de kijker

Willy gaat met 5 halve kippen aan de haal
Meer..
Spetterend najaarsweekend in Nieuwpoort
Meer..

Info kwb

Ledenvoordelen
Meer..
KWB-mannen leren koken met La Trappe, Rochefort en Westmalle
Het bestuur van KWB Kwaadmechelen vond dat het tijd werd om een traditie terug onder het stof te halen en lanceert de komende 4 maanden 'koken onder mannen'. De eerste les, koken met bier, was alvast een groot succes.

Heel, heel lang geleden waren kooklessen bij de KWB van Kwaadmechelen een vaste traditie.  Toen vond het nog plaats naast de zusters en het eindigde het met een pint in de Klepel, tot zelfs een overnachting aldaar!

Kooklessen zijn nog steeds populair, dus lanceerde de huidige KWB-ploeg opnieuw ‘Koken onder mannen’ en dit in de grote keuken van de Zille.  In een wip waren er 14 mannen bereid om achter de potten plaats te nemen.  De lessen zorgden zelfs voor 4 nieuwe KWB-leden.

Kok Igor zorgde voor een interessant eerste thema met name: ‘koken met bier’.  Zowel in de gerechten als in de glazen werden meerdere soorten bieren gegoten.  De mannen kunnen nu thuis volgende gerechten voorschotelen: Spiesje van kalkoenfilet met Thaise curry;  Hapje met garnalen, knolselder, gepofte aardappel en radijs; Kipfilet met La Trappe blond; Runderstoofvlees met Rochefort en Varkensfilet met Westmalle.

Per groepje van 3 mannen werd één gerecht klaar gemaakt en tussendoor werden uiteraard ook alle gerechten geproefd en beoordeeld.

Koken onder mannen is bedoeld voor gewone mannen die trucs en tips willen hebben, voor zij die van hun eenvoudige dagelijkse maaltijd iets speciaals en absoluut fantastisch willen maken, of gewoon net iets lekkerder en luxueuzer willen koken. Eigenlijk zijn deze reeksen bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in het koken van lekkere eenvoudige gerechten en die terwijl ook nog wil lachen.

De volgende lessen zijn op 10/02 ‘Heerlijk Italiaans’, 09/03 ‘Spaanse tapas’ en op 13/04 koken de mannen gastronomisch voor hun partners.