StartOver KWB en KWB Essen HeikantWie zijn we? BestuursledenJaarprogrammaKomende activiteitenVerslagen van activiteiten en weetjesFoto'sLid wordenLinksIn de kijker

In de kijker

Bedankt !!!
Meer..
EXTRA Activiteit in maart !!
Meer..

Info kwb

Ledenvoordelen
Meer..
Verslag : Koken mannen voor partners 13/12/2014
Verslag : Koken mannen voor partners 13/12/2014
Naar jaarlijkse gewoonte kookte onze mannen kookploeg  voor hun partners. En dit onder begeleiding van kookjuf Hilde.
Enkele kookmannen waren dit jaar al iets eerder (in de voormiddag) gestart om verse aardappelkroketjes te maken. (Omdat de puree de dag ervoor mislukt was ?!?). Om 13u. kwamen de anderen kookmannen hen helpen. Onmiddellijk werd er gestart (zonder dat Hilde al aanwezig was) met het uitbenen van de kalkoenpoten, kuisen en snijden van de groenten, enz..
In feite was het wel de bedoeling geweest om als eerste het dessert te maken, omdat dit nog enkele uren moest opstijven in de koelkast. Maar zoals tijdens de gewone kooklessen begon er niemand aan het dessert, ook de Guy (die het anders altijd moet doen) hield zich gedeisd. Ook van Hilde, die ondertussen binnengeslopen was, mocht Guy niet aan het dessert beginnen. 
Er moest flink gewerkt worden om de hele menu + aperitiefhapjes klaar te stomen voor 's avonds. Maar dit gebeurde, zoals altijd, in een gemoedelijke, gezellige, leuke en grappige sfeer. En of er gelachen werd in de keuken, zeker toen het aperitiefhapje met de mossel gemaakt moesten worden. (De fantasieën van sommige kookmannen kenden géén grenzen).
De tijd vloog voorbij, het was al 16.45u., oei, vlug iedereen nog naar huis om zich om te kleden en zich te verfrissen, want de partners werden al om 17.30u. verwacht. 
De dames stroomde vanaf 17.30u. binnen in de zaal. De eerste aperitiefhapjes werden in de keuken afgewerkt, deze werden samen met de gebruikelijke Cava of rode sparkling wine geserveerd. De dames kregen volgende aperitiefhapjes voorgeschoteld :
  • wrap van ei met zalm en kruidenkaas
  • mossel/chorizoprikkertje
  • gebakken scampi met spek
  • croustillants met pens en appel
Tijdens deze aperitief werd er duchtig gesjouweld en gelachen. Toen op een gegeven moment de vrouwen allemaal in 1 kringetje stonden, werd door één van de mannen ('k zal de naam niet vermelden, hé Willem) aan de andere gevraagd wat dat was (allemaal vrouwen in 1 kringetje). Niemand van de mannen wist het, het is een ....................... " cirkelzaag". Hilariteit den top bij de mannen.
Toen was het tijd om de dames uit te nodigen aan de mooie gedekte tafels. Zij kregen deze menu voorgeschoteld door hun kookmannen :
  • Voorgerecht : Trio van Coquilles, met rode paprikasaus en gefrituurde prei, met zeekraal en aardpeerpuree, en met gestoofde spinazie
  • Tussengerecht : Knolseldersoep met amandelen en Roquefortkaas
  • Hoofdgerecht : Kalkoenstoofpotje met winterse groenten en verse aardappelkroketjes
  • Nagerecht : Panacotta met limoen en kokos
De algemene reactie van de vrouwen over de menu was positief tot zeer positief. Dus kookmannen, dat hebben jullie weer goed gedaan met dank aan Hilde, die ondertussen door het KW(B)estuur nog in de bloemetjes werd gezet voor haar inzet van de afgelopen kookjaar zowel bij de mannen als bij de vrouwen kooklessen.
Ook aan de hand van de hoge decibels gelach te horen, tussen de gerechten door, wanneer de kookmannen de afwas deden en het volgende gerecht klaar maakte, vonden de vrouwen het een geslaagde avond. Of waren de decibels te wijten aan het constante gezelschap van de Mon ?
 
Van uw kokenvoorpartners2014verslaggever,  Guy.